Cepelinai
June 15, 2025
Kairėje - žemaitiški cepelinai, dėšinėje - cepelinai su grybais
Cepelinai su mėsa
- 5kg bulvių
- 1kg faršas
- Svogūnas
- Mairūnas
- Juodi pipirai
- Druska
Tarkis
Nuskusti ir sutarkuoti bulves. Atskirta tarki įdėti sutarkuotas bulves, 1 arbatinį šaukštą druskos, užpilti šlakelį verdančio vandens. Įdėti mairūno (pagal skonį, kažkur pusę valgomo šaukšto). Viską suminkyti.
Nuskustios ir sutarkuotos bulvės
Bulvių tarkavimo prietaisas
Bulvių tarkis ir bulvių sultys
Bulvių tarkis, bulvių krakmolas, mairūnas, druska
Visko užmaišymas
Įdaras
Pakepinti svogūnus, įdėti faršo, mairūno, juodų pipirų, druskos (dėjau kelis žypsnelius, reik daugiau) ir kartu pakepinti biški. Užpilti šlakelį verdančio vandens ir viską suminkyti.
Užbaigimas
Suformuoti cepelinus.
Į kiekvieną puodą reik įdėti po arbatinį šaukštelį druskos.
Virti 30 min nuo paskutinio įdėto cepelino.
Rezultatas
Žemaitiški cepelinai
- 5kg bulvių
- 1kg šaltai rūkytos šoninės gabalas
- Svogūnas
- Mairūnas
- Pipirai
- Druska
Įdaras
Nupjauti nereikalingas dalis nuo šaltai rūkytos šoninės ir supjaustyti gabaliukais. Supjausti svogūną. Galima pakepinti svogūną dėl stipresnio skonio. Supjaustytą šoninę, svogūna sumaišyti. Įdėti mairūno, druskos, pipirų. Druskos kiekis priklauso nuo šoninės sūrumo, reik ragaut, kad nebūtų per sūru.
Žemaitiškų cepelinų įdaras
Žemaitiški cepelinai
Cepelinai su grybais
- 5kg bulviu
- 60-80g džiovintų grybų
- Svogūnas
- Gabaliukas šaltai rūkytos šoninės (apie 100-200 g)
Įdaras
Užmirkyti grybus porai valandų. Pavirti grybus apie 5 minutes. Grybų nuovirą nupilti į stiklinę. Tada nupjauti nereikalingas dalis nuo šaltai rūkytos šoninės, supjaustyti kubeliais bei supjaustyti svogūną. Svogūną pakepinti, įdėti grybus su lašinukais. Įdėti druskos, pipirų, mairūno. Jei trūksta skonio, užpilti grybų nuoviro. Nuolat ragauti
Grybų įdaras
Formuojamas cepelinas su grybų įdaru