Cepelinai

June 15, 2025

Cepelinai

Kairėje - žemaitiški cepelinai, dėšinėje - cepelinai su grybais

Cepelinai su mėsa

  • 5kg bulvių
  • 1kg faršas
  • Svogūnas
  • Mairūnas
  • Juodi pipirai
  • Druska

Tarkis

Nuskusti ir sutarkuoti bulves. Atskirta tarki įdėti sutarkuotas bulves, 1 arbatinį šaukštą druskos, užpilti šlakelį verdančio vandens. Įdėti mairūno (pagal skonį, kažkur pusę valgomo šaukšto). Viską suminkyti.

Nuskustios ir sutarkuotos bulvės

Nuskustios ir sutarkuotos bulvės

Bulvių tarkavimo prietaisas

Bulvių tarkavimo prietaisas

Bulvių tarkis ir bulvių sultys

Bulvių tarkis ir bulvių sultys

Bulvių tarkis, bulvių krakmolas, mairūnas, druska

Bulvių tarkis, bulvių krakmolas, mairūnas, druska

Visko užmaišymas

Visko užmaišymas

Įdaras

Pakepinti svogūnus, įdėti faršo, mairūno, juodų pipirų, druskos (dėjau kelis žypsnelius, reik daugiau) ir kartu pakepinti biški. Užpilti šlakelį verdančio vandens ir viską suminkyti.

Užbaigimas

Suformuoti cepelinus.

Į kiekvieną puodą reik įdėti po arbatinį šaukštelį druskos.

Virti 30 min nuo paskutinio įdėto cepelino.

Rezultatas

Rezultatas

Žemaitiški cepelinai

  • 5kg bulvių
  • 1kg šaltai rūkytos šoninės gabalas
  • Svogūnas
  • Mairūnas
  • Pipirai
  • Druska

Įdaras

Nupjauti nereikalingas dalis nuo šaltai rūkytos šoninės ir supjaustyti gabaliukais. Supjausti svogūną. Galima pakepinti svogūną dėl stipresnio skonio. Supjaustytą šoninę, svogūna sumaišyti. Įdėti mairūno, druskos, pipirų. Druskos kiekis priklauso nuo šoninės sūrumo, reik ragaut, kad nebūtų per sūru.

Žemaitiškų cepelinų įdaras

Žemaitiškų cepelinų įdaras

Žemaitiški cepelinai

Žemaitiški cepelinai

Cepelinai su grybais

  • 5kg bulviu
  • 60-80g džiovintų grybų
  • Svogūnas
  • Gabaliukas šaltai rūkytos šoninės (apie 100-200 g)

Įdaras

Užmirkyti grybus porai valandų. Pavirti grybus apie 5 minutes. Grybų nuovirą nupilti į stiklinę. Tada nupjauti nereikalingas dalis nuo šaltai rūkytos šoninės, supjaustyti kubeliais bei supjaustyti svogūną. Svogūną pakepinti, įdėti grybus su lašinukais. Įdėti druskos, pipirų, mairūno. Jei trūksta skonio, užpilti grybų nuoviro. Nuolat ragauti

Grybų įdaras

Grybų įdaras

Formuojamas cepelinas su grybų įdaru

Formuojamas cepelinas su grybų įdaru

© 2025 Malūko receptai